Voorstel indienen

  Deadline: vrijdag 18 januari 2019

Uitnodiging voor inhoudelijke congresbijdragen

Deadline: vrijdag 18 januari 2019

Van 26 tot en met 28 juni 2019 vindt de ORD plaats bij de Open Universiteit in Heerlen. De OU werkt daarvoor samen met de buren: Zuyd Hogeschool en ROC Arcus-college. Het thema ‘Onwijs onderwijs’ staat centraal in keynotes, workshops, symposia, individuele presentaties en posters.

 

“Onwijs Onderwijs”. Niets is mooier dan als docent en onderwijsinstelling bij te dragen aan het leren en de ontwikkeling van mensen, in welke fase van hun leven ze ook verkeren. Maar hoe geven we dat in het onderwijs vorm? Hoe zorgen we dat met gebruik van nieuwe technologie onderwijs ‘state-of-the-art’ is en goed aansluit bij de maatschappelijke behoefte? Hoe kunnen we met ons onderwijs grensverleggend zijn en alle leerlingen en studenten voorbereiden op hun toekomst en lerenden in het werkveld helpen zich verder te ontwikkelen? Onderwijskundig onderzoek is de motor om dit te bereiken! Met “onwijsgave, -coole, -slimme, -effectieve en -efficiënte” ideeën, nieuwe innovatieve methodieken, en uitdagende en interessante onderwijsontwerpen kunnen we wetenschappelijke inzichten verwerven en gezamenlijk de praktijk verder ontwikkelen. Draag jij ook bij aan onwijs onderwijs?

 

Met deze inleiding willen we je tijdens de komende ORD in Heerlen de mogelijkheid geven om innovatieve onderzoeksideeën en onderzoeksresultaten te presenteren en te bediscussiëren. Dit geldt dan vanzelfsprekend voor inhoudelijke ideeën, maar zeker ook voor innovatieve methoden van onderzoek. Want als we andere vormen van onderwijs willen, moeten we dan ook niet nadenken over andere vormen van onderwijsonderzoek? En wat vraagt dat van onderzoek en onderzoekers?

Wat draag jij bij?

De congrescommissie nodigt je van harte uit om een actieve bijdrage aan de ORD 2019 te leveren. Vanaf 1 december 2018  tot en met 18 januari 2019 kun je binnen de verschillende thema’s van de divisies van de VOR voorstellen indienen.

Data

1 december 2018 
Indienen inhoudelijke congresbijdragen opent

 

8 januari 2019
Deelnemersregistratie opent

 

18 januari 2019
Uiterlijke indiendatum inhoudelijke congresbijdragen

 

27 maart 2019
Uitsluitsel over resultaat van de beoordeling

 

10 april 2018
Deadline inschrijving presentatoren